
Udskoling
Det er vigtigt, hvordan vi forbereder unge mennesker på at forlade grundskolen – hvordan vi klæder dem på fagligt og personligt.
Fagrækken i udskolingen ligner på mange måder andre skolers, men indholdsmæssigt er den tilpasset det læringssyn, som kendetegner vores skole og sikrer vores høje faglighed.
Læring fremmes af aktiv deltagelse og kreativitet, hvilket man naturligvis kan dyrke i traditionel faglig forstand i billedkunst, som er obligatorisk hos os, men den findes også i alle andre fag. Vægtningen af det kreative bunder i, at forskning – og vores erfaringer fra hverdagen – viser, at kreativitet udvikler de kognitive færdigheder, øger evnen til at udtrykke sig, stimulerer fantasi og nysgerrighed, fremmer problemløsning og innovation og forbedrer selvtilliden. Alt sammen vigtige kompetencer at have med sig ud i voksenlivet.
7.-9. klasse samles i kortere forløb om alt fra kreative aktiviteter til oplæg om samfundsaktuelle problemstillinger. Samlingerne skal dels være et supplement til de faglige input, eleverne får i det ordinære skema, men de skal også skabe et udskolingsfællesskab.
Ungdomsmiljø
De ældste elever oplever at være en del af en større gruppe og få venner på tværs af klassetrin. Et trygt tilknytningsforhold til en gruppe på 70 unge i et miljø med nærvær, tolerance og ordentlighed er det bedste fundament, man som ungt menneske kan stå på.