Mellemtrin

På mellemtrinnet udvides fagrækken, og timetallet øges jævnt frem mod udskolingen. Undervisningen er fortsat præget af fokus på elevernes aktive deltagelse og kreativitet. Kreative aktiviteter er ikke “i-stedet-for” faglighed; de er en forudsætning og en understøttende faktor. Fagligheden udvikles gradvist, og eleverne skal selvstændigt vurdere, hvilke faglige ”værktøjer” de skal bruge for at løse komplekse problemstillinger.

På det personlige plan bliver eleverne i tiltagende grad bevidste om egen rolle i sociale sammenhænge. I denne alder begynder børn selv at kunne vurdere, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert, og med det følger ansvar for både sig selv og for andre. Tydelig guidning fra voksne suppleret med fri leg har alle dage været den øvebane, børn har brug for.

Klassekvotienten er på 24 elever i hver klasse, og i 40 % af timerne har vi to-lærer-ordning. Fra mellemtrinnet og op er det primært faglærere, der er støttelærere, så man f.eks. kan arbejde med matematik på flere niveauer i samme lektion.

Samling

Hver dag klokken 9.30 er der ”samling” for alle elever umiddelbart efter 2. lektion. 0.-6. klasse mødes i aulaen, hvor eleverne præsenteres for den mangfoldige danske kulturarv i form af sange, fortællinger og oplæsninger.

Skolesøskende

Eleverne i de yngste klasser får en
”skolesøskende”. De store skolesøskende hjælper de yngste, og på den måde er de ældste forbilleder, og de lærer at tage ansvar for andre. Til samlinger sidder skolesøskende sammen.

Jeg vil gerne kontaktes

Udfyld felterne herunder og vi kontakter dig snarest