
Værdier
Fællesskab
En altoverskyggende værdi hos os er fællesskabet. Alle har brug for at være en del af en gruppe, uanset om den er stor eller lille. Vores familie, vores klassekammerater, vores skole, vores lokalsamfund.
På Romalt Friskole har vi ”skolesøskende” i 0.-5. klasse, som man kan hente hjælp og støtte hos. Vi tager på ture, lejrskoler og emneuger, hvor samarbejde og fællesskab er i fokus. Igennem arbejdsdage og skolearrangementer bliver også forældrene en vigtig del af vores fællesskab, og vi har stort fokus på aktiviteter og arrangementer, som lokalsamfundet bliver en del af. Romalt Friskole skal være hele bydelens skole.
Ordentlig omgangstone
Man skal være tryg i sine relationer, og det bliver man i kraft af en ordentlig omgangstone. Det gælder både eleverne imellem, men også i relationerne mellem voksne og børn. Vi skal guide vores børn, vi skal vise dem, hvad der er rigtigt og forkert, og de skal øve sig. En gang imellem går det galt, og så handler det om, at man bliver vist den rette vej, og det sker ikke via skældud. En værdig og ordentlig tone er det fundament, hvorpå al kommunikation skal hvile. Man kan sagtens sige tingene på en tydelig og umisforståelig måde, uden at man hæver stemmen.
Sundhed og bevægelse
Vi arbejder for, at alle børn får en grundlæggende viden om sund livsstil, så vi medvirker til at give børnene gode vaner i forhold til bevægelse, sundhed og hygiejne. Fysisk aktivitet er bl.a. med til at styrke børnenes koncentrationsevne og give dem et større overskud til at indgå i sociale relationer.
Udover den ordinære idrætsundervisning har vi kursustimer, som er dansk- og matematiktimer med bevægelsesaktiviteter udenfor klasseværelset, alle frikvarterer er udendørs, og de yngstes eftermiddage i fritidsordningen er ligeledes præget af aktivitet og bevægelse i det fri.
Engagement og ansvarlighed
Vi ønsker at skabe et læringsmiljø, som giver børn rum og lyst til at lære. En naturlig del heraf er engagerede og velforberedte undervisere, og vi forventer, at forældre bakker op om undervisning, lektielæsning og arrangementer.
Det er en gensidig forpligtelse at medvirke til, at eleverne lærer at tage ansvar for sig selv og medansvar for fællesskabet.